Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο, λόγω αβεβαιότητας για την οικονομία - Στα 54,47 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο, λόγω αβεβαιότητας για την οικονομία - Στα 54,47 δολ. ανά βαρέλι
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 1,4% ή 76 σεντς, στα 54,47 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω απώλειες κατέγραψε σήμερα (15/8/2019) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα, αλλά και από την αβεβαιότητα γύρω από την αμερικανική οικονομία και το εμπόριο.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, στα 440,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, την στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα υποχωρούσαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού βρίσκονται πλέον πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών για την περίοδο.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε σήμερα κατά 1,4% ή 76 σεντς, στα 54,47 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent κατέγραφε πτώση 2,3% στα 58,1 δολ. ανά βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, η αντιστροφή της καμπύλης στα αμερικανικά ομόλογα, για πρώτη φορά από το 2007, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η σχετική εξέλιξη αποτελεί ένδειξη επικείμενης ύφεσης, ενώ τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την Κίνα και τη Γερμανία έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
«Τις τελευταίες τρεις φορές που υπήρξε αντιστροφή στην καμπύλη απόδοσης ομολόγων, ακολούθησε ύφεση στις ΗΠΑ», τόνισε ο αναλυτής αγορών του Investing.com, Jesse Cohen.
Εξάλλου, ορισμένα μεικτά μηνύματα από το «μέτωπο» του εμπορίου ενίσχυσαν την αβεβαιότητα, στρέφοντας περαιτέρω τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών απείλησε σήμερα τις ΗΠΑ με αντίποινα, σε περίπτωση που εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο οι δασμοί σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών, Liu Kun, με την πολιτική τους αυτή οι ΗΠΑ παραβιάζουν μία πολιτική συναίνεσης και διπλωματικής επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.
Αργότερα, το κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς, καθώς ο Hua Chunying, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, τόνισε ότι το Πεκίνο «ελπίζει πως ΗΠΑ και Κίνα θα καταφέρουν να συναντηθούν στα μισά του δρόμου και ότι θα εφαρμόσουν το κλίμα συναίνεσης που είχαν πετύχει οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη συνάντησή τους στην Οσάκα».

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης