Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι μέλλει γενέσθαι στην Αργεντινή - Ενισχύονται οι φόβοι για χρεοκοπία - Οι εκτιμήσεις από BofA και IHS Markit

Τι μέλλει γενέσθαι στην Αργεντινή - Ενισχύονται οι φόβοι για χρεοκοπία - Οι εκτιμήσεις από BofA και IHS Markit
Έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για ακόμα μία χρεοκοπία της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας στη Νότια Αμερική
Μετά την ιστορική κατάρρευση των αγορών στην Αργεντινή έχουν ενισχυθεί οι φόβοι ότι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής οδεύει προς νέα χρεοκοπία.
Η ήττα του προέδρου της χώρας στις προκριματικές εκλογές προκάλεσε sell off στις χρηματοοικονομικές αγορές.
Παράλληλα, τα CDS της χώρας έχει εκτοξευθεί στα ύψη έχοντας σχεδόν τριπλασιαστεί από την περασμένη Παρασκευή (9/8/2019) πριν δηλαδή τις εκλογές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της IHS Markit, οι πιθανότητες για χρεοκοπία εντός ενός έτους διαμορφώνονται στο 55%, για περίοδο εντός πέντε ετών στο 82,5%.
Από την πλευρά της, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι υπάρχουν 50% πιθανότητες για χρεοκοπία της Αργεντινής το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες της τάξης των 30 δισ. δολ. το επόμενο, η αδύναμη δημοσιονομική κατάσταση αλλά και η έλλειψη αξιοπιστίας της αγοράς ενισχύουν τις ανησυχίες για χρεοκοπία.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα προειδοποίησε ότι η πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς πιθανότατα θα επιβαρύνει την οικονομία, με αποτέλεσμα να αναμένεται το 2020 να παρουσιάσει για τρίτο συνεχόμενο έτος ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης