Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,3% έναντι ετήσιας ανόδου +3,8% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,5%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές των καυσίμων, οι λιναικές πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,9%.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων παρέμειναν σταθερές σε μηνιαία βάση, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα μη εδώδιμων προϊότνων υποχώρησαν κατά -1,4%.
Όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +12,7% με τον τομέα να καταλαμβάνει πλέον το 19,9% των συνολικών πωλήσεων.
Για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2019, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, εν μέσω περιορισμένης δραστηριότητας τους τομείς καυσίμων και τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης