Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -3,8%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/8) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -3,3% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +2%, την ίδια στιγμοί που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκανα λόγο για πτώση της τάξεως του -3,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν οτυ προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -3,8%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,1% τον Μάιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο -4,1%.
Ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε επίσης πτώση της τάξεως του -4,2%.
Επιπλέον, ο υποδείκτης ο οποίος σχετίζεται με τα αποθέματα σημείωσε άνοδο κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,9%.
Όσον αφορά την αναλογία αποθεμάτων, ο σχετικός υποδείκτης ενισχύθηκε κατά +2,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε σε ετήσια βάση, και συγκεκριμένα κατά +6,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης