Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρόλο...«Τσοβόλα» ο Macri μετά την εκλογική ήττα - Ανακοίνωσε παροχή επιδομάτων και αυξήσεις μισθών

Σε ρόλο...«Τσοβόλα» ο Macri μετά την εκλογική ήττα - Ανακοίνωσε παροχή επιδομάτων και αυξήσεις μισθών
Ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης σε μια προσπάθεια ανατροπής του εις βάρος του κλίματος
Ο πρόεδρος της Αργεντινής M. Macri, σε τηλεοπτικό μήνυμά του στους Αργεντινούς πολίτες, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο και το κόμμα του, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών της Κυριακής 11/8.
Έτσι, αποφάσισε να παγώσει τις τιμές των καυσίμων για 90 μέρες, να δώσει επίδομα 2.000 pesos σε κάθε μισθωτό ή φορολογούμενο.
Ακόμη, δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί θα λάβουν bonus 5.000pesos, ενώ ο Macri ανακοίνωσε και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του, αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος έχει εξαντληθεί από τα πολύ αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχει λάβει ως τώρα η κυβέρνησή του.
Ο Αργεντινός πρόεδρος έκανε την αυτοκριτική του, δηλώνοντας πως αγαπά την Αργεντινή και πως στοχεύει να την κάνει μία δύναμη ανάπτυξης και προόδου.
Δήλωσε δε διαθέσιμος για διάλογο 24 ώρες την ημέρα. Πολλοί το ερμήνευσαν αυτό σαν άνοιγμα για διάλογο στον αντίπαλό του Alberto Fernandez, ο οποίος θριάμβευσε απέναντί του με 15 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά την Κυριακή 11/8.
Ο M. Macri προσπαθεί να ανατρέψει το κλίμα το οποίο οδήγησε στην «εκατόμβη» της Δευτέρας 12/8, όπως την χαρακτήρισαν αναλυτές από την Αργεντινή.
Το peso έχασε το 25% της αξίας του.
Από αυτά γίνεται ξεκάθαρο πως ο Macri θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να επανεκλεγεί, αν και δεν φαίνεται να κάνει πανικόβλητες κινήσεις.
Στο μήνυμά του τόνισε πως θέλει να θέσει τα θεμέλια για ανάπτυξη και υποδομές στην Αργεντινή.
«Σας άκουσα και ξέρω ότι έχετε εξαντληθεί», ανέφερε.
Μετά τον Αργεντινό πρόεδρο, μίλησαν άλλοι υπουργοί της κυβέρνησής του, οι οποίοι πάντως αρνήθηκαν ότι τα μέτρα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και τόνισαν πως αυτήν την στιγμή η χώρα έχει ανάγκη από διακυβέρνηση.
Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν σε όλη αυτήν την πολιτική, οι ξένες δυνάμεις που ουσιαστικά ελέγχουν την οικονομία της Αργεντινής, με πρώτη από όλες φυσικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης