Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εurostat: Υποχώρησε κατά -1,6% η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019

Εurostat: Υποχώρησε κατά -1,6% η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της Eurostat, τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -1,6% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, όταν και είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -2,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,8% τον Μάιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,5% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους καταγράφηκε επίσης πτώση, και συγκεκριμένα κατά -1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέα που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις χώρες της Ευρωζώνης ήταν αυτός των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -4%, ενώ η παραγωγή στους τομείς μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -2,8% και -1,2% αντίστοιχα.
Η μηνιαία παραγωγή στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,8%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα ενέργειας διαμορφώθηκε στο -0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ιρλανδία (-8,8%) και τη Δανία (-7,6%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Λιθουανία και τη Μάλτα (αμφότερες στο +1,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης