Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κρατών

tags :
Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κρατών
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο επίτροπος Χρήστο Στυλιανίδη
Την πρόθεση του να ηγηθεί της προσπάθειας ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να μπορεί να συμβάλλει, σε τέτοιες περιπτώσεις, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη.
Ο μηχανισμός κάνει ακριβώς αυτό, και θέλω να τον διαβεβαιώσω προσωπικά, σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται ώστε να μπορεί να συνδράμει κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανάγκη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«H κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν δυστυχώς για πολλά χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Εύβοια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης