Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,88% και τα 60,76 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,88% και τα 60,76 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,21% στα 56,41 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (14/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,21% στα 56,41 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Αυγούστου 2019 αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, στα 443 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, η πτώση στις τιμές του πετρελαίου έρχεται παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή των νέων δασμών 10% στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για τον ερχόμενο μήνα, θα καθυστερήσουν, γεγονός που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ έρχεται στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι εμπορικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, με την πλευρά του Πεκίνου να δηλώνει ότι θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία σε δύο εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι θα επιβληθούν δασμοί 10% σε κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 300 δισ. δολ., καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Κίνα δεν αγόρασε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα όπως είχε υποσχεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης