Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης της Αργεντινής διεθνώς έχει αυξηθεί δραματικά

tags :
Fidelity: Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης της Αργεντινής διεθνώς έχει αυξηθεί δραματικά
Ο κίνδυνος μόλυνσης έχει επιδεινωθεί λόγω του μεγάλου κραχ στην χρηματιστηριακή αγορά και στο νόμισμα που έπληξε την δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής, την Αργεντινή
Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης της Αργεντινής διεθνώς έχει αυξηθεί δραματικά αναφέρει το Fidelity.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, σημείωσε μεγάλες απώλειες στις προκριματικές εκλογές στις 11 Αυγούστου 2019, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τις πιθανότητες επανεκλογής του στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2019.
Το αποτέλεσμα της έκπληξης ήταν ένα κύμα σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές, με το pesos το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής να υποχωρεί κατά 15% χαμηλότερα στις 53,5 δολάρια ΗΠΑ και η χρηματιστηριακή αγορά της Αργεντινής να πέφτει πάνω από 30%.
Ο κίνδυνος μόλυνσης έχει επιδεινωθεί λόγω του μεγάλου κραχ στην χρηματιστηριακή αγορά και στο νόμισμα που έπληξε την δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Να σημειωθεί ότι η πτώση του χρηματιστηρίου της Αργεντινής ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της χώρας από το 1950.
Η Fidelity International, ανάφερε ότι ήταν δύσκολο να δούμε πώς το πλήγμα στην χρηματιστηριακή αγορά της Αργεντινής και το νομισματικό σοκ στο pesos θα μπορούσαν να απομονωθούν εντελώς.

Θα υπάρξει κάποια μόλυνση και στις άλλες αγορές.
Αλλά ας μην παρασυρθούμε, γιατί η γενική θεμελιώδης εικόνα στις αναδυόμενες αγορές - με μια Federal Reserve που συνεχίζει να μειώνει τα επιτόκια και την παγκόσμια νομισματική πολιτική που χαλαρώνει  - είναι πραγματικά πολύ καλή ανέφερε η Fidelity.
Οι αναδυόμενες αγορές είναι πιθανό να επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού καθώς έτσι θα μειώσουν το χρέος  και θα επιστρέψουν σε μια πορεία προς υψηλότερη ανάπτυξη.
Η Αργεντινή θα διεξάγει εθνικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου 2019.
Ο κεντροαριστερός Alberto Fernandez, στο συνασπισμό του οποίου συμμετέχει και η Cristina Fernandez de Kirchner πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής, εξασφάλισε ένα πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο περιθώριο νίκης 15,5% επί του προέδρου Marci.
Το εξαιρετικά ευαίσθητο Pesos της Αργεντινής, που θεωρείται από πολλούς ως οδηγός για την οικονομία της χώρας, θα μπορούσε να μειωθεί κατά 20% εν μέσω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, προέβλεψε η Morgan Stanley.
Επίσης προειδοποίησε για "περαιτέρω πίεση και μεταβλητότητα στις τιμές".
Η δραματική πτώση στην χρηματιστηριακή αγορά και το sell off στο Pesos ώθησαν την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω διολίσθηση του pesos.
Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την Αργεντινή και όχι μόνο λόγω των εκλογών ανέφερε η Tressis Gestion, η οποία ανησυχεί για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Η Αργεντινή οδηγείται σε μείωση των πρωτοβουλιών για τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει λίγες επιλογές και μεταξύ αυτών να εκτυπώσει νέα pesos…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης