Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων το πετρέλαιο - Άνοδος 4% στα 57,10 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων το πετρέλαιο - Άνοδος 4% στα 57,10 δολ. ανά βαρέλι
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 4% ή 2,17 δολ. στα 57,10 δολ. ανά βαρέλι
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (13/8/2019) το πετρέλαιο, καθώς η απόφαση της Ουάσιγκτον να αναβάλει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αναζωπύρωσε τις ελπίδες για αυξημένη ζήτηση, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων για τον «μαύρο χρυσό».
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως αποφάσισαν να αφαιρεθεί μια σειρά κινεζικών προϊόντων από τη λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς 10%, ενώ ανακοινώθηκε ότι για μια σειρά προϊόντων η επιβολή του δασμού μεταφέρεται για τις 15 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το Πεκίνο, οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέες συνομιλίες σε δύο εβδομάδες.
Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κρατών αλλά και να βελτιωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές ο αντιπρόεδρος Liu He της Κίνας συνομίλησε με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin και οι δυο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν σε δύο εβδομάδες όπως αναφέρουν κύκλοι στο Πεκίνο.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε πως καθυστέρησε τους δασμούς με στόχο την αποφυγή αρνητικού αντίκτυπου στις αγορές των Αμερικανών καταναλωτών κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.
Παράλληλα, δήλωσε «πάντα πολύ αισιόδοξος» για εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, ενώ σημείωσε πως η αναβολή των δασμών θα στηρίξει «διαφορετικές ομάδες».
Έτσι, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 4% ή 2,17 δολ. στα 57,10 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου 2019.
Την ίδια ώρα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχυόταν κατά 4,5% στα 61,3 δολ. ανά βαρέλι.
Νωρίτερα, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν πτώση περίπου 1%, εν μέσω οικονομικών και γεωπολιτικών ανησυχιών, όπως η πολιτική αβεβαιότητα στην Αργεντινή και η αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ.
Σε ό,τι αφορά στην αγορά πετρελαίου, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ενδέχεται να μην είναι αρκετές, με την ING να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η αύξηση προσφοράς των χωρών εκτός ΟΠΕΚ σημαίνει ότι είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ να πρέπει να λάβει περαιτέρω δράσεις ή να πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης