Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ - Θα αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες

Merkel: Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ - Θα αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες
Η Angela Merkel δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη δέσμευση του Βερολίνου για περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών 
Τη διαβεβαίωση ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη δέσμευση του Βερολίνου έναντι των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, για περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας, προς τον στόχο που έχει συμφωνηθεί, έδωσε σήμερα (13/8/2019) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει επικρίνει επανειλημμένα τη Γερμανία για την αποτυχία της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% της οικονομικής της παραγωγής, όπως προβλέπει το ΝΑΤΟ.
Η Merkel δήλωσε σήμερα ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες, προσθέτοντας:
«Είπαμε ότι θέλουμε να επιτύχουμε το 1,5% μέχρι το 2024.
Και αυτό είναι κοινή μας επιθυμία».
Η Merkel δήλωσε ότι στον τρέχοντα προϋπολογισμό θα υπάρξει άλλη μία αύξηση των αμυντικών δαπανών που θα ανεβάσει το επίπεδο της Γερμανίας στο 1,41% μέχρι το 2020, σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη.
«Και τότε θα έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για τα επόμενα χρόνια», συνέχισε η καγκελάριος.
Ωστόσο, η Merkel εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η Γερμανία θα επιτύχει τον στόχο αύξησης των αμυντικών δαπανών στο 1,5% μέχρι το 2024.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε, πάντως, ότι η Γερμανία δεν παραβιάζει στην πραγματικότητα τη συμφωνία αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ, καθώς τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες «προς το 2%».
«Αυτό σημαίνει προς την κατεύθυνση του 2%, και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση και μετά το 2024», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης