Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η πιο σημαντική εμπορική συμφωνία είναι με την ΕΕ

Johnson: Η πιο σημαντική εμπορική συμφωνία είναι με την ΕΕ
Η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που χρειάζεται να συνάψει η Βρετανία είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson
Η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που χρειάζεται να συνάψει η Βρετανία είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (13/8/2019) ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και ο Johnson έχει πει ότι είναι έτοιμος για μια έξοδο είτε έχει επιτευχθεί είτε όχι μια συμφωνία αποχώρησης με την Ένωση.
«Η μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους και εταίρους μας πάνω από το Κανάλι», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο «Sky News».
Χθες (12/8), ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Bolton, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
«Από την εμπειρία μου, οι Αμερικανοί είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές πραγματικά και θα κάνουμε μια σπουδαία συμφωνία μαζί τους και [η συμφωνία] θα ανοίξει ευκαιρίες για δουλειές, ιδιαίτερα εταιρίες υπηρεσιών στις ΗΠΑ», είπε ο Johnson.
«Θα είναι ένα σκληρό παζάρι αλλά θα φθάσουμε εκεί», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης