Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» άνω του 3% στο πετρέλαιο από την αναβολή των αμερικανικών δασμών στην Κίνα

«Ράλι» άνω του 3% στο πετρέλαιο από την αναβολή των αμερικανικών δασμών στην Κίνα
«Ράλι» στο πετρέλαιο
Σημαντική ώθηση έδωσε στις τιμές πετρελαίου η απόφαση της Ουάσιγκτον να αναβάλλει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, καθώς αναζωπύρωσε τις ελπίδες για αυξημένη ζήτηση και, ως αποτέλεσμα, ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων για τον «μαύρο χρυσό».
Στις 18:30, τα futures Οκτωβρίου 2019 για το πετρέλαιο Brent ενισχύονται κατά 3,7% στα 60,7 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ, την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό (futures Σεπτεμβρίου 2019) διαπραγματεύεται στο +3,5% και τα 56,9 δολάρια.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, νωρίτερα, οι τιμές κατέγραφαν πτώση περίπου 1%, επισημαίνεται.
Η επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η απόφαση να αναβληθούν οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα δημιουργεί νέο σκηνικό στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κρατών αλλά και να βελτιωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές ο αντιπρόεδρος Liu He της Κίνας συνομίλησε με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin και οι δυο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν σε δύο εβδομάδες όπως αναφέρουν κύκλοι στο Πεκίνο.
Στο κλίμα αυτό, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφαση να αφαιρεθούν από την λίστα με τους επιπρόσθετους δασμούς 10% σειρά κινεζικών προϊόντων οι ΗΠΑ.
Αυτά αφορούν την υγεία, την ασφάλεια και άλλους κλάδους.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι για μια σειρά προϊόντα η επιβολή του δασμού μεταφέρεται για τις 15 Δεκεμβρίου.
Σε αυτά περιλαμβάνονται υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια, κονσόλες καθώς και είδη ρουχισμού και ένδυσης.
Σε ό,τι αφορά στην αγορά πετρελαίου, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να ισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών στην παραγωγή του ενδέχεται να μην είναι αρκετές, με την ING να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «η αύξηση προσφοράς των χωρών εκτός ΟΠΕΚ σημαίνει ότι είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ να πρέπει να λάβει περαιτέρω δράσεις ή να πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης