Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχειρηση ανακατάληψης του αεροδορμίου του Χονγκ Κονγκ από την Αστυνομία

tags :
Επιχειρηση ανακατάληψης του αεροδορμίου του Χονγκ Κονγκ από την Αστυνομία
Επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών από το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε εξέλιξη από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας
Επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών από το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε εξέλιξη από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες χρησιμοποιούν δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.
Μολονότι ο τερματικός σταθμός του διεθνούς αερολιμένα, που είναι ο όγδοος σε αριθμό επισκεπτών στον κόσμο, ξανάνοιξε σήμερα και επιβάτες ξανάρχισαν να κάνουν τσεκ-ιν το πρωί, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, για την οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο εκατοντάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το AFP.
Οι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, φωνάζουν συνθήματα όπως «Ξύπνα Χονγκ Κονγκ, ξύπνα για την ελευθερία» την ώρα που επιβάτες σπεύδουν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους οι οποίες έχουν καθυστερήσει από χθες, μετά την σπάνια απόφαση που έλαβαν οι αρχές του αεροδρομίου να ματαιώσουν όλες τις πτήσεις, όταν χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας εισέβαλαν στην αίθουσα των αφίξεων.
Η πρώην βρετανική αποικία αντιμετωπίζει την χειρότερη πολιτική κρίση της από το 1997 που επέστρεψε στην κυριαρχία της Κίνας. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, διεύρυναν τα αιτήματά τους καταγγέλλοντας μείωση των ελευθεριών και παρεμβάσεις της Κίνας στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ.
Οι κινητοποιήσεις, στις οποίες σημειώνονται ολοένα και περισσότερες συγκρούσεις ανάμεσα σε ριζοσπάστες και τις δυνάμεις της τάξης, αποτελούν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση, η οποία δήλωσε χθες ότι εντοπίζει σε αυτές «σημάδια τρομοκρατίας».
Η Kari Lam, η οποία έχει διοριστεί από το Πεκίνο, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο οποιασδήποτε υποχώρησης και προειδοποίησε εκ νέου για τις συνέπειες που θα έχει η κατάσταση αυτή για την ημιαυτόνομη αυτή περιοχή της Κίνας, η οποία αποτελεί ένα από τα παγκόσμια οικονομικά κέντρα.
«Οποιαδήποτε χρήση βίας με οποιαδήποτε αιτιολογία θα ωθήσει το Χονγκ Κονγκ σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή και θα βυθίσει την κοινωνία του σε μια πολύ ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσε η Kari Lam σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που τρέχει με κάνει να φοβάμαι ότι φτάσαμε σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσε, με δάκρυα στα μάτια.
«Καλώ εκ νέου όλον τον κόσμο να παραμερίσει τις διαφορές του και να ηρεμήσει», συνέχισε.
«Σκεφτείτε για πέντε λεπτά, σκεφτείτε την πόλη μας, θέλετε πραγματικά να οδηγηθεί στην άβυσσο;», είπε.
Η Kari Lam υποστήριξε εξάλλου σήμερα εκ νέου την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης «αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία τους δύο τελευταίους μήνες για να επιβάλουν τον νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης