Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι σχεδιάζει ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri μετά την πανωλεθρία; - Στροφή στην μεσαία τάξη

tags :
Τι σχεδιάζει ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri μετά την πανωλεθρία; - Στροφή στην μεσαία τάξη
Στην μεσαία τάξη θα στραφεί ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri μετά την ήττα του στις πρόσφατες εκλογές
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri πρέπει να διαχειριστεί την ήττα που υπέστη στις πρόσφατες προκριματικές εκλογές με σχεδόν 16 μονάδες διαφορά από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης αριστερό Fernadez.
Για να το κάνει αυτό εξετάζει μία σειρά μέτρων προκειμένου να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης από την Αργεντινή.

Η αύξηση του αφορολόγητου, η παροχή νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αλλά και η διαπραγμάτευση με πετρελαϊκές εταιρείες, βρίσκονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού εν όψει των εκλογών στην Αργεντινή στις 27 Οκτωβρίου.
Η Casa Rosada όμως –δηλαδή το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης στο Μπουένος Άιρες- οφείλει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των σχέσεων με την μερίδα των ψηφοφόρων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολιτική Macri: την μεσαία τάξη.
«Έχω καλέσει το οικονομικό μου επιτελείο να λάβει μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν και θα προσέξουν τους Αργεντίνους», τόνισε ο Macri σε συνέντευξη τύπου.
Ο Macri συναντήθηκε το πρωί με τον επικεφαλής του γραφείου, Marcos Peña, τον Υπουργό Οικονομικών Nicola Dujovne και τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας, Guido Sandleris, προετοιμάζοντας έναν κατάλογο πιθανών μέτρων χωρίς να διακυβεύεται ο στόχος του μηδενικού ελλείμματος που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Όλα αυτά είναι όλα τα διορθωτικά μέτρα που αναλύονται», δήλωσε ένας από τους υπουργούς.
Το βασικό στοίχημα είναι η επαναφορά του αφορολόγητου στα 70.000 πέσος. Επί του παρόντος είναι στα 38,301 πέσος για εργαζόμενους χωρίς παιδιά και στα 50,668 χιλιάδες πέσος για τους έγγαμους με συντηρούμενα τέκνα.
Την Κυριακή 11/8, ο Macri υπέστη συντριπτική ήττα από τον Alberto Fernandez με 15 μονάδες, στον προκριματικό γύρο των προεδρικών εκλογών (PASO σε συντομογραφία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης