Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019, στο 2,2% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

ΗΠΑ: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019, στο 2,2% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/8) στοιχεία τηε κυβέρνησης, παραμένοντας πάνω από τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 2,1% του Ιουνίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,3% τον Ιούνιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,2%.
Συμπεριλαμβανομένων των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,8% τον Ιούλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο 1,7%.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή παραμένει πάνω από τον στόχο της Federal Reserve, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας αναμένεται να λάβουν υπόψιν και το μέτρο πληθωρισμού σύμφωνα με τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE), προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.
Όσον αφορά τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τους μισθούς, η ετήσια άνοδος των μισθών διαμορφώθηκε στο 0,8% για τον Ιούλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης