Διεθνή

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρά τα θεμελιώδη τις βρετανικής οικονομίας - Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η απασχόληση

Javid (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ισχυρά τα θεμελιώδη τις βρετανικής οικονομίας - Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η απασχόληση
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας αποτελούν ένδειξη της δυναμικής που διατηρεί η οικονομία
Στη δυναμική που διατηρεί η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρθηκε σήμερα (13/8) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sajid Javid, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για την αγορά εργασίας και τα οποία έδειξαν νέα άνοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο κ. Javid ανέφερε ότι «τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας αποτελούν μία ακόμη ένδειξη ότι τα θεμελιώδη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουν ισχυρά».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η απασχόληση βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, οι μισθοί αυξάνεται ταχύτερα απ' ό,τι ο πληθωρισμός και ο κόσμος κρατάει περισσότερα από αυτά που κερδίζει».
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε στο 76,1%, γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, με το συνολικό αριθμό εργαζομένων άνω των 16 ετών να ανέρχεται σε 32,81 εκατ. άτομα.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων διαμορφώθηκε στα 1,33 εκατ. άτομα, γεγονός που αποτελεί μείωση κατά 33 χιλ. άτομα σε σχέση με το προηγούμενου έτους και κατά 732 χιλ. άτομα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Οι μισθοί στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 3,7%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 3,9% γεγονός που αποτελεί επιτάχυνση σε σχέση με το 3,6% του προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης