Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Ιούνιο του 2019, στο 3,9%

Βρετανία: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Ιούνιο του 2019, στο 3,9%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανεργία στη Βρετανία θα παραμείνει αμετάβλητη στο 3,8%
Οριακή άνοδο σημείωσε το ποσοστό ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκε κατά τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία κατέγραψε οριακή άνοδο στο 3,9% έναντι 3,8% το τρίμηυνο Μαρτίου-Μαΐου 2019, την ίδια στιγμήα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,8%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στο 4%, ενώ παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1974.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, το ποσοστό απασχόλησης διαμορφώθηκε στο 76,1%, γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, με το συνολικό αριθμό εργαζομένων άνω των 16 ετών να ανέρχεται σε 32,81 εκατ. άτομα.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων διαμορφώθηκε στα 1,33 εκατ. άτομα, γεγονός που αποτελεί μείωση κατά 33 χιλ. άτομα σε σχέση με το προηγούμενου έτους και κατά 732 χιλ. άτομα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Οι μισθοί στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 3,7%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 3,9% γεγονός που αποτελεί επιτάχυνση σε σχέση με το 3,6% του προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο 3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης