Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» του Di Maio στον Renzi για συνεργασία κατά του Salvini

tags :
«Όχι» του Di Maio στον Renzi για συνεργασία κατά του Salvini
Τέλος στην φημολογία περί συνεργασίας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, ώστε να καταψηφιστεί η προσπάθεια του M. Salvini να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, βάζει ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio
Τέλος στην φημολογία περί συνεργασίας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, ώστε να καταψηφιστεί η προσπάθεια του M. Salvini να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, βάζει ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio.
Σε σύντομη δήλωσή του στο Facebook ο Luigi Di Maio τόνισε πως δεν θέλει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον M. Renci, πρώην πρωθυπουργό και άλλοτε ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, που χθες φάνηκε να προτείνει κοινό μέτωπο με τα Πέντε Αστέρια ώστε να αποτύχει πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η Λέγκα του κ. Σαλβίνι.
Ο Luigi Di Maio πάντως φάνηκε να διατυπώνει ενστάσεις για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, όπως επιθυμεί ο κ. Salvini, ενώ κατηγόρησε τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο του ότι «μαχαίρωσε στην πλάτη» την Ιταλία. Δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες θα τιμωρήσουν την Λέγκα για την συμπεριφορά της.
Η Λέγκα είναι τυπικά ο μικρός εταίρος στον συνασπισμό με τα Πέντε Αστέρα, όμως οι δημοσκοπήσεις θέλουν την παράταξη του κ. Salvini να είναι μακράν πρώτη δύναμη πλέον, γεγονός που φάνηκε και στην σαρωτική επικράτησή της στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη, καθώς το επόμενο δίμηνο πρέπει να αρχίσει η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2020, που θα γίνει υπό βλέμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω φόβων για δημοσιονομική διολίσθηση.
Παράλληλα, τα Πέντε Αστέρια θέλουν οπωσδήποτε να ψηφιστεί πριν τις εκλογές ο νόμος για δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών, που πρακτικά θα σημαίνει μετάθεση της κάλπης για μήνες.
Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα (12/8) συνεδρίαση ανώτερων μελών της Γερουσίας ώστε να αποφασιστεί εάν θα ανακληθεί το κοινοβούλιο από τις θερινές διακοπές για να συζητήσει την πρόταση δυσπιστίας του κ. Σαλβίνι.
Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τυχόν διάλυση της Βουλής ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας S. Matarela.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης