Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη να εισβάλει στο Χονγκ Κονγκ η Κίνα - Συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Σεν Τζεν

tags :
Έτοιμη να εισβάλει στο Χονγκ Κονγκ η Κίνα - Συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Σεν Τζεν
Μεγάλες δυνάμεις της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας συγκεντρώνονται στη ΣενΤζεν στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ
Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ, στην πιο σοβαρή κρίση που απειλεί το καθεστώς «ένα κράτος δύο συστήματα», θέτοντας μια ισχυρή πρόκληση για το Πεκίνο.
Νωρίτερα σήμερα, η  διοίκηση του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων στις οποίες δεν έχει ανοίξει ακόμα το check in εξαιτίας των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Ζήτησε μάλιστα από τους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων να εγκαταλείψουν τα κτίρια των τερματικών σταθμών το συντομότερο δυνατό.
Για 4η συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλωτές βρίσκονται μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ και στους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο επικρατεί κομφούζιο.
«Εκτός από τις αναχωρήσεις στις οποίες ήδη έχει γίνει το check-in και τα αεροπλάνα που ήδη κατευθύνονται στο αεροδρόμιο, όλες οι άλλες πτήσεις έχουν ακυρωθεί», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Πεκίνο προειδοποίησε τη διοίκηση του Χονγκ Κονγκ ότι δεν θα ανεχθεί πλέον την αδυναμία του να τερματίσει τις διαδηλώσεις.
Ωστόσο, βίντεο που κλυκλοφόρησε η (φιλοκυβερνητική) εφημερίδα Global Times δείχνει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις καταστολής της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας (People's Armed Police - PAP), να συγκεντρώνονται στην γειτονική του Χονγκ Κονγκ πόλη Σεν Tζέν, εν όψει «ασκήσεων μεγάλης κλίμακας», συνοδεύοντας την εικόνα με μια έντονα δραματική μουσική που παραπέμπει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την ίδια ώρα σε μήνυμα του ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Hu Xijin στο Τwitter, γράφει ότι η «Κεντρική κυβέρνηση συγκρατείται σεβόμενη τον υψηλό βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ υπό το καθεστώς «μία χώρα δύο συστήματα», όμως διαισθάνομαι ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».
Ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τη συγκέντρωση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα Χονγκ Κονγκ – Σεν Τζεν, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα που δίνει η κινεζική νομοθεσία στη Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία να επέμβει για να «χειριστεί ταραχές, αναταραχές, σοβαρές βίαιες εγκληματικές δραστηριότητες, τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλα περιστατικά δημόσιας ασφάλειας».
Όπως επισημαίνουν η κατάσταση όσο περνούν οι εβδομάδες δείχνει να εκτραχύνεται.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συνεχίζουν να κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες κατά εκατομμύρια, επιμένουν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να υποχωρήσει και καμία από τις δύο πλευρές δεν εμφανίζει το παραμικρό σημάδι υποχώρησης.
Και αν δεν επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι από κάθε πλευρά, η κατάσταση απλώς θα ξεφύγει με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης