Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Johnson έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία - Δεν υπάρχουν «εάν και εφόσον»

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Johnson έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία - Δεν υπάρχουν «εάν και εφόσον»
Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού κατέστησε σαφές ότι το Λονδίνο επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία
Τη θέση ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας μία συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (12/8) ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο είναι «αποφασισμένο» να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός Johnson έχει κατασήσει ιδιαίτερα σαφές ότι επιθυμεί να συνάψει μία συμφωνία για το Brexit», στον απόηχο των δηλώσεων που πραγματοποίησε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αποσκοπεί σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Boris Johnson πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός ελπίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κατανοεί την αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν εάν και εφόσον».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα συνάντηση ανάμεσα στον Boris Johnson και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, με την εφημερίδα Sunday Telegraph να αναφέρει ότι η ημερομηνία συνάντησης των δύο ηγετών βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.
Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της Daily Independent ανέφερε ότι η πλευρά της Ιρλανδία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη Βρετανία το ζήτημα του ιρλανδικού backstop, ενώ πρόσθεσε ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον ερχόμενο μήνα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Boris Johnson κάλεσε τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου να στηρίξουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, καθώς «αυτό είναι που επιθυμεί ο βρετανικός λαός».
«Θα εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, γεγονός για το οποίο ψήφισαν οι πολίτες αυτής της χώρας», τόνισε ο κ. Johnson, προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι οι βουλευτές πρέπει να εκπληρώσουν αυτό που έχουν υποσχθεί ξανά και ξανά στον λαό αυτής της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης