Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ περιπλέκουν τα ζητήματα στη Μέση Ανατολή - Πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ περιπλέκουν τα ζητήματα στη Μέση Ανατολή - Πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους
Ο πρόεδρος του Ιράν τόινισε ότι η αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή είναι «προς όφελος όλων»
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περιπλέκον τα ζητήματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, καλώντας παράλληλα την Ουάισιγκτον να αλλάξει συμπεριφορά.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου του Ιράν, η περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή παραμένει προτεραιότητα για τον κ. Rouhani, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η εμπειρία αυτής της πραγματικότητας έχει αποδείξει σε ΄όλους ότι η ξένη παρέμβαση έχει απλά καταστήσει τα προβλήματα πιο περίπλοκα και έχει αυξήσει τις εντάσεις».
Παράλληκα, το γραφείου το Ιρανού προέδρου πρόσθεσε ότι «η Τεχεράνη πιστεύει πως η αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεν είναι προς όφελος όλων και ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί θα συνειδητοποιήσουν ότι το μονοπάτι που έχουν επιλέξει είναι λάθος και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας νικητής», ενώ καταλήγει λεγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους».
Σημειώνεται ότι ο κ. Rouhani είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ Σεϊχη Tamim bin Hamad al-Thani, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Μέση Ανατολή, με τον Εμίρη του Κατάρ να τονίζει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επεκτείνει τη διμερή συνεργασία με την Τεχεράνη ώστε να βοηθήσει στην ασφάλεια της περιοχής.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τη Δύση, καθώς και να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Mehr ανέφερε ότι ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Προϋπολογισμού, Mohammad-Bagher Nobakht, δήλωσε πως η Τεχεράνη θα μειώσει την εξάρτηση των εσόδων της από τις πωλήσεις πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων.
«Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης των κυρώσεων, θα απωλέσουμε ένα σημαντικό ποσό δημοσιονομικών πόρων», ανέφερε ο κ. Nobakht, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος θα είναι σε θέση να περιορίσουν την άμεση εξάρτηση από τα έσοδα πετρελαίου στο μηδέν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης