Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Η Ιαπωνία παραβιάζει συχνά βασικούς κανόνες και χρησιμοποιεί ακατάλληλες εμπορικές πρακτικές

Ν. Κορέα: Η Ιαπωνία παραβιάζει συχνά βασικούς κανόνες και χρησιμοποιεί ακατάλληλες εμπορικές πρακτικές
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την αφαίρεση της Ιαπωνίας από την λίστα των κορυφαίων εμπορικών της εταίρων
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία παραβιάζει συχνά βασικούς εμπορικούς κανόνες αναφέρθηκε σήμερα (12/8) το Υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας, ανακοινώνοντας παράλληλα την αφαίρεση της γειτονικής χώρας από τη λίστα των κορυφαίων εμπορικών της εταίρων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το νοτικορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου, Sung Yun-mo, τόνισε ότι η Ιαπωνία «παραβιάζει συχνά βασικούς κανόνες», διευκρινίζοντας ότι το Τόκιο θα τοποθετηθεί σε μία νέα εμπορική κατηγορία χωρών, των οποίων το σύστημα ελέγχου εξαγωγών δε συμβαδίσει με τις «διεθνείς αρχές ελέγχου των εξαγωγών».
Παράλληλα, ο κ. Sung προσθέτει ότι η Νότια Κορέα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ιαπωνία, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από το Τόκιο, πριν τεθεί σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση τον ερχόμενο μήνα.
Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου, Park Tae-sung, τόνισε ότι η Ιαπωνία έχει οριστεί ως η πρώτη χώρα στη νέα ομάδα εμπορικών εταίρων επειδή χρησιμοποιούσε ακατάλληλες εμπορικές πρακτικές, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχετικό ζήτημα.
Η πλευρά της Ιαπωνίας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη ανακοίνωση, μετά τη σχετική απόφαση τους Σεούλ, με το ιαπωνικό δίκτυο NHK ωστόσο να αναφέρει ότι η απάντηση από την πλευρά του Τόκιο θα έρθει κατόπιν περαιτέρω ανάλυσης των μέτρων που επέβαλε η Νότια Κορέα.
Όπως τονίζει το δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές από το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νότια Κορέα δεν αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στη χώρα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε την αφαίρεση της Νότιας Κορέας από τη λίστα των κορυφαίων εμπορικών της εταίρων, επικαλούμενη «διάβρωση εμπιστοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης