Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση, λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας

Goldman: Αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση, λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι επικαιροποίησε επί τα χείρω την πρόβλεψη ανάπτυξης των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο κατά 20 μονάδες βάσης στο 1,8%
Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας οδηγεί σε ύφεση, εκτιμά η Goldman Sachs, η οποία δεν αναμένει ότι, μία συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα μπορούσε να συναφθεί πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.
«Αναμένουμε να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί που στοχεύουν τα εναπομείναντα 300 δισ. δολάρια εισαγωγών από την Κίνα», αναφέρει η τράπεζα σε σημείωμα που εστάλη στους πελάτες της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την 1η Αυγούστου ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισ. δολαρίων την 1η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η Κίνα να σταματήσει τις αγορές των γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο για νομισματική χειραγώγηση, υπενθυμίζει το Reuters.
Η μακροχρόνια εμπορική διαμάχη περιστράφηκε γύρω από θέματα όπως οι δασμοί οι επιδοτήσεις, η τεχνολογία, η πνευματική ιδιοκτησία και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι επικαιροποίησε επί τα χείρω την πρόβλεψη ανάπτυξης των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο κατά 20 μονάδες βάσης στο 1,8%, λόγω των μεγαλύτερων του αναμενομένου επιπτώσεων από τις εμπορικές εντάσεις.
«Συνολικά, έχουμε αυξήσει τις εκτιμήσεις μας για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου» ανέφερε η τράπεζα στο σημείωμα που συνέταξαν τρεις από τους οικονομολόγους της, ο Jan Hatzius, ο Alec Phillips και ο David Mericle.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης