Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Κορέα: «Όχι» σε συνομιλίες με τη Νότια Κορέα, όσο διαρκούν οι στρατιωτικές ασκήσεις

Βόρεια Κορέα: «Όχι» σε συνομιλίες με τη Νότια Κορέα, όσο διαρκούν οι στρατιωτικές ασκήσεις
Τον τερματισμό των στρατιωτικών ασκήσεων ζητεί η Βόρεια Κορέα προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες
Δεν προσέρχεται στο τραπέζι των συνομιλιών με τη Σεούλ η Βόρεια Κορέα, εκτός εάν τερματιστούν οι στρατιωτικές ασκήσεις των Νοτιοκορεατών με τις ΗΠΑ, στις οποίες η Πιονγιάνγκ αποδίδει «επιθετικό χαρακτήρα».
Στη δήλωση αυτή στο πρακτορείο KCNA προέβη ανώτερος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης.
«Δεδομένου ότι πρόκειται για στρατιωτική άσκηση, σαφώς έχει έναν εχθρό στον πυρήνα της», δήλωσε ο Kwon Jong Gun, γενικός διευθυντής αμερικανικών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι ενδο-κορεατικές συνομιλίες θα είναι δύσκολο να γίνουν και αυτό θα γίνει εφικτό,  μόνο εάν τερματιστεί η στρατιωτική άσκηση», συνέχισε.  
Ο Kwon χαρακτήρισε «ανοησίες» τις συστάσεις της Νότιας Κορέας περί τερματισμού των δοκιμών πυραύλων εκ μέρους της Βόρειας.
Όπως συμπλήρωσε οι εκτοξεύσεις πυραύλων εξυπηρετούν το δικαίωμα της Πιονγιάνγκ για αυτοάμυνα. 
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρής εμβέλειας το Σάββατο (10/8), στην πέμπτη δοκιμή της μέσα σε δύο εβδομάδες.
Από την πλευρά τους ΗΠΑ και Νότια Κορέα ξεκίνησαν ασκήσεις μικρής κλίμακας προσομοιωμένες σε υπολογιστή το Σάββατο ως εναλλακτική λύση σε προηγούμενες μεγάλες ετήσιες ασκήσεις που σταμάτησαν για να επιταχύνουν τις συνομιλίες μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης