Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Guterres (ΟΗΕ) σε Αναστασιάδη: Ίδια παραμένει η θέση των ΗΕ για την Αμμόχωστο

Επιστολή Guterres (ΟΗΕ) σε Αναστασιάδη: Ίδια παραμένει η θέση των ΗΕ για την Αμμόχωστο
O A. Guterres εκφράζει την εκτίμηση για σύγκληση μιας άτυπης διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
Ίδια παραμένει η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο και καθοδηγείται από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζεται σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), A. Guterres, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Ν. Αναστασιάδη.
Παράλληλα, ο A. Guterres εκφράζει την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών να συμβάλουν στην εφαρμογή των όποιων μέτρων συνάδουν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και επιθυμία για ολοκλήρωση των όρων αναφοράς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη απαντώντας σε σχετικές επιστολές του Προέδρου με ημερομηνίες  14 και 26 Ιουνίου, καθώς και 22 Ιουλίου 2019.
Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο παραμένει η ίδια και καθοδηγείται από τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ταυτόχρονα δηλώνει ότι τα Η.Ε. είναι έτοιμα να συμβάλουν στην εφαρμογή των όποιων μέτρων συνάδουν με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Ο κ. Προδρόμου προσθέτει ότι «ταυτόχρονα εκφράζει εκτίμηση για την εισήγηση σύγκλησης μιας άτυπης διάσκεψης υπό την αιγίδα των Η.Ε., ενώ επικροτεί και την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού και αναφέρεται ιδιαίτερα στην “επιθυμία να ολοκληρωθούν οι όροι αναφοράς, οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν τη συναινετική αφετηρία” για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης