Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Trump υπεραμύνθηκε ευρείας επιχείρησης των αρχών κατά μεταναστών

ΗΠΑ: O Trump υπεραμύνθηκε ευρείας επιχείρησης των αρχών κατά μεταναστών
«Θέλω να ξέρουν οι άνθρωποι ότι αν έρθουν στις ΗΠΑ παράνομα, θα ξαναφύγουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπεραμύνθηκε ευρείας επιχείρησης κατά των μεταναστών που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές στην πολιτεία του Μισισίπι την Τετάρτη (7/8), η οποία προκάλεσε έντονες επικρίσεις για τον προσωρινό χωρισμό οικογενειών, λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά επιτρέπουν την αποθάρρυνση όσων θέλουν να μεταναστεύσουν παράτυπα στις ΗΠΑ.
«Θέλω να ξέρουν οι άνθρωποι ότι αν έρθουν στις ΗΠΑ παράνομα, θα ξαναφύγουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Και αυτό εξυπηρετεί σε μια αποτελεσματική αποτροπή».
«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που είδαν» την Τετάρτη, «ξέρουν ότι δεν θα παραμείνουν» στις ΗΠΑ, συνέχισε.
Η έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων την Τετάρτη οδήγησε στην σύλληψη περίπου 680 ανθρώπων που εργάζονταν στον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής σε έξι πόλεις του Μισισίπι, εκ των οποίων οι 122 ήταν Μεξικανοί.
Η αστυνομική αυτή επιχείρηση παρουσιάστηκε από τις αρχές ως η πιο σημαντική που έγινε σε μια πολιτεία μέσα σε μια μέρα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Η επιχείρηση αυτή προκάλεσε έντονες επικρίσεις κυρίως μετά την μετάδοση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικόνων παιδιών που έκλαιγαν, πολλά από τα οποία έμαθαν για τη σύλληψη των γονιών τους όταν σχόλασαν.
Κάποια από αυτά χρειάστηκε να περάσουν την επόμενη νύχτα σε σχολείο.
Οι αρχές ενημέρωσαν ότι περίπου 300 από τους περισσότερους από 600 ανθρώπους που συνελήφθησαν την Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι και τέθηκαν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση.
Αυτοί θα κληθούν σε ακρόαση μεταγενέστερα για να αποφανθεί ένας δικαστής αν θα απελαθούν ή όχι.
Μεταξύ αυτών, 30 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι για ανθρωπιστικούς λόγους, ώστε να μην μείνουν μόνα τα παιδιά τους, σύμφωνα με τις αρχές.
Μια από τις εταιρείες που βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της επιχείρησης των αρχών, η PH Food, στερήθηκε τα τρία τέταρτα των υπαλλήλων της και δεν άνοιξε την Πέμπτη, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης