Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Grenell (ΗΠΑ): Η Γερμανία να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες – «Προσβλητική» η εξάρτησή της από τους Αμερικανούς

Grenell (ΗΠΑ): Η Γερμανία να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες – «Προσβλητική» η εξάρτησή της από τους Αμερικανούς
Οι παρατηρήσεις του Grenell σηματοδοτούν τη δυσφορία του Αμερικανικού προέδρου Donald Trump με την άρνηση της Γερμανίας να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες
Η απροθυμία της Γερμανίας να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνά της και η συνεχιζόμενη εξάρτηση της από τα στρατεύματα των ΗΠΑ για προστασία είναι προσβλητική, δήλωσε ο Richard Grenell, Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο.
Οι παρατηρήσεις του Grenell σηματοδοτούν τη δυσφορία του Αμερικανικού προέδρου Donald Trump με την άρνηση της Γερμανίας να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις επιταγές του ΝΑΤΟ.
«Είναι προσβλητικό να υποθέσουμε ότι οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να πληρώνουν για περισσότερους από 50.000 Αμερικανούς στη Γερμανία, αλλά οι Γερμανοί ξοδεύουν το πλεόνασμα του προϋπολογισμού τους σε εγχώρια προγράμματα», δήλωσε ο Grenell στο πρακτορείο ειδήσεων dpa, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα δημοσιονομικά σχέδια της Γερμανίας προβλέπουν ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός του δεύτερου μεγαλύτερου μέλους του ΝΑΤΟ θα αυξηθεί στο 1,37% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και θα μειωθεί στο 1,24% το 2023.
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία και η Λετονία, φοβούμενες τη Ρωσία, αφού προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, αύξησαν τις στρατιωτικές τους δαπάνες στο στόχο του 2%, λαμβάνοντας επαίνους από το Trump που θέλει από τη Γερμανία να κάνει το ίδιο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης