Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Inform Λυκος εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των Sistec Next Docs και Sistec Confidential

tags :
Η Inform Λυκος εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των Sistec Next Docs και Sistec Confidential
Η INFORM υπέγραψε συμφωνία Εξαγοράς Πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των εταιρείων SISTEC NEXT DOCS και  SISTEC CONFIDENTIAL που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ρουμανίας
 Η INFORM υπέγραψε συμφωνία Εξαγοράς Πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των εταιρείων SISTEC NEXT DOCS και  SISTEC CONFIDENTIAL που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ρουμανίας προσφέροντας υπηρεσίες Διαχείρισης εγγράφων, ηλεκτρονικής σάρωσης (scanning), ψηφιοποίησης  και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης
Η INFORM Ρουμανίας θυγατρική της INFORM Ελλάδος, στις 8 Αυγούστου 2019, υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς  του πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών SISTEC NEXT DOCS S.R.L. και SISTEC CONFIDENTIAL S.R.L. Συγκεκριμένα η Inform Lykos S.A. θα εξαγοράσει το 65.07% της SISTEC NEXT DOCS S.R.L. και το 65.45% της SISTEC CONFIDENTIAL S.R.L.
Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που αναφέρονται στην Συμφωνία Εξαγοράς Μετοχών (SPA) και ο προβλεπόμενος χρόνος οριστικοποίησης δεν θα υπερβεί το διάστημα των 3 μηνών.
 Με αυτήν την επένδυση, η INFORM επεκτείνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους υφιστάμενους πελάτες αλλά και την δυνατότητα προσέγγισης νέων πελατών παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρησης εγγράφων (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, ροής εργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών διαδικασιών, έμμετρης ανάγνωσης, ευρετηρίασης, δημιουργίας εσωτερικών εγγράφων, διαδικαστικού ελέγχου και πρόσβασης), καθώς και φυσικής αρχειοθέτησης και πιστοποιημένης ασφαλούς καταστροφής εγγράφων.
Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες είναι απόλυτα συνδεδεμένες και συμπληρωματικές με τις υφιστάμενες δραστηριότητες της INFORM που αφορούν την διαχείριση δεδομένων και αναπαραγωγή εγγράφων είτε σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή.
Οι εταιρείες SISTEC NEXT DOCS και SISTEC CONFIDENTIAL, δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ρουμανίας τα τελευταία 5 έτη με πετυχημένη πορεία ανάπτυξης εργασιών και κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο ενασχόλησης των. 
Ο κύκλος εργασιών τους για το 2018 ανήλθε στα 2,8 εκατ. Ευρώ και ΚΠΤΦΑ (EBITDA) στα 0,8 εκατ. Ευρώ. Ανάμεσα στους βασικούς πελάτες τους συμπεριλαμβάνονται η Banca Transilvania  (η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ρουμανία), Raiffeisen Bank, Unicredit και άλλες. Επιπρόσθετα, αντίστοιχες υπηρεσίες παρέχονται και στους κλάδους Ασφαλιστικών, Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας κλπ.
Η υφιστάμενη διοικητική ομάδα, οι μέτοχοι μειοψηφίας των εταιρειών SISTEC NEXT DOCS και SISTEC CONFIDENTIAL, καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, θα παραμείνουν, προκειμένου από κοινού με την Διοικητική ομάδα της INFORM, να συνεχίσουν να αναπτύσσουν  την επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου κλάδου, διασφαλίζοντας παράλληλα και την ομαλή ενσωμάτωση στον Όμιλο.
Το τίμημα της εξαγοράς του 65% των μετοχών των ανωτέρω αναφερόμενων εταιριών ανέρχεται στα 3.5 εκατ. ευρώ και όπως προαναφέρθηκε θα καταβληθεί μετά την επιτυχή εκπλήρωση των προϋποθέσεων της συμφωνίας.
Ο κ. Μανώλης Κόντος, Γενικός Διευθυντής της INFORM Ρουμανίας, δήλωσε «είμαστε ευχαριστημένοι που ολοκληρώνουμε αυτή τη συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, καθώς θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε την γκάμα των παρεχομένων λύσεων μας και συνεκδοχικά το εύρος της πελατειακής μας βάσης, με την ενσωμάτωση των SISTEC NEXT DOCS και SISTEC CONFIDENTIAL στον οργανισμό μας. 
Αυτές οι επενδύσεις από πλευράς μας, αποδεικνύουν έμπρακτα την δυναμική μας, καθώς και την ξεκάθαρη στρατηγική μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην αγορά της Ρουμανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης