Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απεργία απειλούν οι πιλότοι της Ryanair στην Ιρλανδία

Με απεργία απειλούν οι πιλότοι της Ryanair στην Ιρλανδία
Ryanair: Απειλούν με απεργία και οι πιλότοι στην Ιρλανδία
Με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι πιλότοι της Ryanair στην Ιρλανδία, αν η αεροπορική χαμηλού κόστους δεν συμφωνήσει στα μισθολογικά αιτήματα του σωματείου ως την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε το σωματείο Forsa/IALPA.
Τα μέλη του σωματείου πραγματοποίησαν απεργίες έναν χρόνο πριν προτού καταλήξει σε συμφωνία με τη Ryanair για τις προαγωγές, αλλά το Forsa ανέφερε πως η αεροπορική έχει διακόψει τις διαπραγματεύσεις από τότε που το σωματείο υπέβαλε τα μισθολογικά του αιτήματα τον Μάρτιο.
Όπως μεταδίδει το Euronews, τις κινητοποιήσεις στήριξε το 94% των 180 πιλότων που είχαν δικαίωμα ψήφου.
Το σωματείο είναι υποχρεωμένο να προειδοποιήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα την εργοδοσία για οποιαδήποτε απεργία.
Μόλις πριν από δύο μέρες, το βρετανικό σωματείο των πιλότων της Ryanair ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η πρώτη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Αυγούστου και η δεύτερη στις 2 με 4 Σεπτεμβρίου 2019.
Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο ιδρυτής και CEO της Ryanair, Michael O’Leary προειδοποίησε για απολύσεις τις ερχόμενες εβδομάδες, σημειώνοντας πως η αεροπορική έχει 500 πιλότους και 400 αεροσυνοδούς παραπάνω από αυτούς που χρειάζονται.
Σε βιντεογραφημένο μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους, ανέφερε ότι οι περικοπές θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου.
Η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα μειώσει τις πτήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω της καθήλωσης των 737 Max στο έδαφος.
Στο βίντεο που διέρρευσε στο Bloomberg, ο κ. O’Leary τονίζει πως οι περικοπές είναι «αναπόφευκτες», προσθέτοντας πως η εταιρεία θα κάνει ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.
Η Ryanair παρουσίασε μειωμένα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 243 εκατ. ευρώ, έναντι 309 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Η μειωμένη κερδοφορία οφείλεται στον αυξημένο ανταγωνισμό, καθώςμ σύμφωνα με την εταιρεία, οι ναύλοι κατά το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, ενώ παρόμοια πτώση αναμένεται και το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Για το σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, η Ryanair επανέλαβε την πρόβλεψή της για κέρδη μεταξύ 750 εκατ. και 950 εκατ. ευρώ, έναντι των 832 εκατ. ευρώ που προβλέπουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης