Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίηση

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίηση
Η Ουάσιγκτον παρουσιάζεται έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Πιονγιάνγκ την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Τη θέση ότι οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, διατύπωσαν για ακόμα μία φορά οι ΗΠΑ, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Mark Esper.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Jeong Kyeong-doo, ο κ. Esper δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «θα παραμείνει αποφασισμένη στην επιβολή των ψηφισμάτων του Συμβουλείου Ασφαλείας του ΟΗΕ μέχρι η Βόρεια Κορέα να δεσμευθεί για την πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπρυηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρόσθσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να διαπραγματευτούν με τη Βόρεια Κορέα μία πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το Υπουργείο Ενωποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η δημιουργία μίας διακορεατικής στρατιωτικής επιτροπής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύντομα, ενισχύοντας την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Προκειμένου να προωθηθούν οι στρατιωτικές προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είναι αναγκαίο να συνεργαστούν ο Νότος και ο Βορράς, όπως για παράδειγμα να προχωρήσουν στη σύσταση μίας διακορεατικής στρατιωτικής επιτροπής και τη θέσουν σε λειτουργία εγκαίρως», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνση του Υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης