Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ το σχέδιο διάσπασης της Eurobank

tags :
Καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ το σχέδιο διάσπασης της Eurobank
Η διάσπαση αφορά την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της Eurobank
Στο Γ.Ε.ΜΗ. καταχωρίστηκε το το Σχέδιο Διάσπασης της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία δι' απόσχισης κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας με σύσταση νέας εταιρείας – πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με το άρθρο 65 σε συνδυασμό με το άρθρο 60 παρ. 1 του ν. 4601/2019.
Ειδικότερα, η διάσπαση αφορά την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της Eurobank στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου της 30.06.2019.
Όλες οι πράξεις που διενεργούνται μετά την ημερομηνία μετασχηματισμού (30.6.2019) και αφορούν στον αποσχιζόμενο κλάδο θα θεωρούνται ως διενεργηθείσες για λογαριασμό της Επωφελούμενης.
Με την ολοκλήρωση της διάσπασης (την ημέρα καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. της σχετικής εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας Αρχής) επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:
α) ιδρύεται η Επωφελούμενη και η Διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος αυτής λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης και ειδικότερα 3.683.244.830 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1,10 εκάστη και
β) η Επωφελούμενη υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτή αποτυπώνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου και διαμορφώνεται μέχρι τη μέρα ολοκλήρωσης της διάσπασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης