Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πολέμια της νομισματικής χαλάρωσης η Oaktree - «Θα κάνει τους πλούσιους... πλουσιότερους και τους φτωχούς... φτωχότερους»

tags :
Πολέμια της νομισματικής χαλάρωσης η Oaktree - «Θα κάνει τους πλούσιους... πλουσιότερους και τους φτωχούς... φτωχότερους»
Oaktree δημιούργησε ένα ταμείο κινδύνου το 2015 σε βάση stand-by, το οποίο είναι τώρα περίπου το ένα τρίτο των επενδύσεών της
Τη διαφωνία του με τους τελευταίους χειρισμούς της Federal Reserve εξέφρασε ο συνιδρυτής της Oaktree Capital Group, Howard Marks, θεωρώντας ότι η τελευταία μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν λάθος.
Γιατί;
Επειδή τα περισσότερα νομισματικά κίνητρα θα ενισχύσουν περαιτέρω τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας τους πλούσιους πλουσιότερους χωρίς να ωφεληθούν οι αποταμιευτές.
Μια αμερικανική οικονομία στο δέκατο έτος της επέκτασής της, με χαμηλή ανεργία και υγιείς επιχειρήσεις, δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Fed, δήλωσε ο Marks.
Η περικοπή των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας - και οποιεσδήποτε μελλοντικές μειώσεις - θα καταστήσουν δυσκολότερο για τους ανθρώπους με λιγότερες αποταμιεύσεις να κερδίσουν αξιοπρεπείς αποδόσεις, είπε.
"Η διαδικασία μείωσης των επιτοκίων προκαλεί την άνοδο των περιουσιακών στοιχείων", ανέφερε ο Marks.
"Θα υπάρξει περισσότερος πλούτος που θα συγκεντρωθεί από τους ανθρώπους που έχουν ήδη ισχυρά περιουσιακά στοιχεία και θα είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουν μικρή ευμάρεια να βελτιώσουν την κατάστασή τους.
"Γενικά, δεν διεγείρουμε την οικονομία μετά από δέκα καλά χρόνια", δήλωσε ο Marks.
"Συνήθως αποδεχόμαστε ότι θα υπάρξει απόκλιση και ροή στον κύκλο και μπορεί να υπάρξει δικαιολογημένη ύφεση".
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Oaktree δημιούργησε ένα ταμείο κινδύνου το 2015 σε βάση stand-by, το οποίο είναι τώρα περίπου το ένα τρίτο των επενδύσεών της.
"Το γεγονός ότι επενδύσαμε περίπου το 30% σε αυτό το ταμείο δείχνει ότι η οικονομία οδεύει σε κατάσταση αναταραχής", δήλωσε ο Marks.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης