Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nοmura: Προσωρινό και κατευθυνόμενο το «ράλι» στη Wall Street - O ρόλος των αλγόριθμων

Nοmura: Προσωρινό και κατευθυνόμενο το «ράλι» στη Wall Street - O ρόλος των αλγόριθμων
Η πρόβλεψη της Nomura για τις αμερικανικές αγορές
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης έκλεισαν ανοδικά σήμερα (8/8) τροφοδοτώντας ελπίδες στους επενδυτές για αλλαγή του κλίματος, ωστόσο η Nomura (και συγκεκριμένα ο αναλυτής Masanari Takada) εκτιμά ότι το φαινόμενο είναι προσωρινό.
Όπως σημειώνει η ιαπωνική τράπεζα σε σημείωμα προς τους επενδυτές, η άνοδος δεν φαίνεται να αφορά όλους τους επενδυτές, καθώς οι κινήσεις των περισσοτέρων (και των αλγόριθμων μεταξύ αυτών) δεν οφείλονται στην αισιοδοξία τους για τις αγορές αλλά σε ορισμένες στρατηγικές για βραχυπρόθεσμο όφελος.
Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν ληφθούν επίσης οι έρευνες που αποδεικνύουν πως το κλίμα στους επενδυτές κρίνεται απαισιόδοξο και χαρακτηρίζεται από αποφυγή ανάληψης ρίσκου, υπογραμμίζεται.
Αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί στη Wall Street μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2019, εκτιμάται.
Ωστόσο, αν μέχρι τότε οι δείκτες δεν έχουν «κατακτήσει» το τεχνικό επίπεδο που εγγυάται πως δεν υπάρξει άμεσα μεγάλη πτώση (2.960 μονάδες για τον S&P 500 και 7.720 μονάδες για τον Nasdaq 100), οι μετοχές στη Wall θα επιστρέψουν στην καθοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, προειδοποιεί η Nοmura.




«Ακόμη χειρότερα, υπάρχει σύγχυση μέσα στην επενδυτική κοινότητα για τι πρέπει να κάνουμε εδώ, καθώς οι κερδοσκόποι δεν ευθυγραμμίζονται στις επενδυτικές θέσεις τους.
Οι αγοραπωλησίες αγορών προς το παρόν πιθανώς οδηγούνται από
1) εξαιρετικά βραχυπρόθεσμους επενδυτές (με επενδυτικούς ορίζοντες περίπου 10 ημερών) που στοχεύουν σε μια βραχυχρόνια αντιστροφή και 2) παγκόσμια hedge funds», σημειώνεται.
.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης