Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,7% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.509,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,7% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.509,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,7% ή 10,10 δολ. στα 1.509,50 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (8/8/2019) ο χρυσός, καθώς ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα μετρίασαν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν άνοδο 3,3% τον Ιούλιο, έναντι ετήσιας πτώσης 1,3% του προηγούμενο μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του 1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,6%, έναντι ετήσιας πτώσης 7,3% του Ιουνίου και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 9%.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν επίσης μια απροσδόκητη πτώση των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Τα στοιχεία συνέβαλαν στον μετριασμό των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα ασφαλή καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός, και στρέφοντάς τους στα πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,7% ή 10,10 δολ. στα 1.509,50 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου «σκαρφάλωσε» στα 1.522,35 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013- ενώ τα συνολικά κέρδη για την τρέχουσα εβδομάδα ξεπερνούν το +4%.
Παράλληλα, τα συνολικά κέρδη του χρυσού για τον Αύγουστο του 2019 ανέρχονται στο +5,6% ενώ για το σύνολο του τρέχοντος έτους η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 15,7%.
Η πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχει ενισχύσει το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού μπορεί να συνεχιστεί κατά τις επόμενες εβδομάδες, «σκαρφαλώνοντας» ακόμα και στα 1.800 δολ. ανά ουγγιά.
«Ο χρυσός τα πηγαίνει πολύ καλά μέσα από όλα αυτά, σκαρφαλώνοντας στην πλάτη ενός ασθενέστερου δολαρίου, της αποστροφής κινδύνου και ενός ευρύτερου ευνοϊκού περιβάλλοντος, από τη σκοπιά της νομισματικής πολιτικής», σχολιάζει ο αναλυτής αγορών της Oanda, Craig Erlam, αναφορικά με την ανοδική πορεία του χρυσού.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης