Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πρώτη ανοδική συνεδρίαση για τον Αύγουστο

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πρώτη ανοδική συνεδρίαση για τον Αύγουστο
ΑΓΟΡΑ: Βρισκόμαστε στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών πλέον και ελάχιστα είναι τα νέα. Πάλι καλά που είχαμε και κάποια αποτελέσματα αυτές τις ημέρες. Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί όπως και η συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές. Χάλασε λίγο η επενδυτική ψυχολογία και είναι πιο επιφυλακτικοί οι επενδυτές.

Δεν θα ανέβαινε μόνο η αγορά. Θα είχε και τα πάνω της και τα κάτω της. Έχει κάνει μία καλή διόρθωση και πολλές μετοχές έχουν χάσει αρκετά από τα πρόσφατα υψηλά τους. Σήμερα πάλεψε για την αντίδραση, καθώς η τελευταία ανοδική ήταν την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

Τα κατάφερε τελικά και έκλεισε με σημαντική άνοδο και βοήθησαν προς το τέλος και οι μετοχές των τραπεζών και ειδικά των Πειραιώς και Eurobank που νωρίτερα είχαν μεταβλητότητα και βρέθηκαν και χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Καλός θα λέγαμε πως ήταν και ο τζίρος.

ΟΤΕ: Η κερδοφορία είναι φτωχή, αλλά μας αρέσει η παραγωγή χρήματος και η χαμηλή μόχλευση. Εξαιρετικές οι ταμειακές ροές και φυσικά υψηλό το EBITDA και δίνει καλή σχέση συγκρινόμενο με τον καθαρό δανεισμό. Η Ρουμανία είναι ο πονοκέφαλος και η διοίκηση το ξέρει.

Η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για τις ελεύθερες ταμειακές ροές και σημειώνουμε πως οι δημοσιευμένες θα επιστρέφουν στους μετόχους με μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών. Πήγαινε καλά η μετοχή στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά έκλεισε τελικά με μικρή άνοδο.

COCA COLA: Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που λένε στις πτωτικές συνεδριάσεις είναι ευκαιρία. Η στήλη έχει άλλη άποψη. Η λογιστική κατάσταση μας προβλημάτισε λίγο, αφού είδαμε μείωση καθαρής θέσης, αύξηση υποχρεώσεων και συνολικά των γραμμών. Πιέστηκε στην αρχή αλλά στο κλείσιμο μάζεψε σχεδόν όλη την πτώση.

ΤΙΤΑΝ: Για αρκετή ώρα γίνονταν πράξεις 19 τεμαχίων στον κοινό τίτλο, δηλαδή πουλούσαν και αγόραζαν 19 τεμάχια στην Titan Cement. Ξεκίνησε από τα 19 ευρώ και λίγο πιο κάτω η αγορά και συνεχίστηκε μέχρι και 0,50 ευρώ πιο πάνω κλείνοντας τη διαφορά που υπήρχε. Η ευκαιρία για arbitrage ήτα εξαιρετική εδώ και δύο μέρες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank έχει δυνατό πωλητή και φαίνεται. Ωστόσο, η συμπεριφορά της δεν είναι άσχημη. Έκανε μία καλή διόρθωση και προσπαθεί να ισορροπήσει τώρα. Η Alpha Bank κάνει καλή διόρθωση από τα ψηλά των 1,86 ευρώ ένα μήνα πριν. Καλή και η διόρθωση της Πειραιώς.

Βέβαια, όπως έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο τέλος οι αγοραστές στη Eurobank απορρόφησαν την προσφορά και έκλεισαν τη μετοχή κοντά στα υψηλά ημέρας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από πριν γίνει το πακέτο της Amber Capital είχε βελτιώσει συμπεριφορά και τη διατηρεί. Προφανώς και συνδέουμε την αλλαγή κατόχου του πακέτου με την πορεία της μετοχής. Με καλή άνοδο στο κλείσιμο και καλό όγκο συναλλαγών.

TRASTOR: Η πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου λειτούργησε θετικά και η μετοχή ενισχύθηκε 9,84% και έκλεισε στα 1,06 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Αυξημένος ο τζίρος και η μεταβλητότητα στη μετοχή. Με όγκο 57 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,5950 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Ανακάμπτει μετά την προσγείωση κάτω από τα 3 ευρώ. Στα 3,10 ευρώ το κλείσιμο με όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Βγαίνουν πάλι πολλά χαρτιά πέριξ των 0,24 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Έδωσε κάποιες απαντήσεις η διοίκηση, αλλά λέει πως ακόμα δεν έχουν γίνει αποτιμήσεις για να βγει η σχέση ανταλλαγής και να μάθουμε πόσες μετοχές θα τυπωθούν.

ΚΛΜ: Χαμηλό στα 0,8580 ευρώ και κλείσιμο στα 0,8880 ευρώ με απώλειες 1,11% και υψηλό όγκο 75 χιλ. τεμάχια. Για τη στήλη η διόρθωση είναι ό,τι πρέπει.

FRIGOGLASS: Και χθες υπήρχε μεγάλος πωλητής και έγινε υψηλός όγκος αλλά κατάφερε να κλείσει ανοδικά η μετοχή. Σήμερα υπήρχε μεγάλη εντολή στα 0,20 ευρώ που δεν μπόρεσε να απορροφηθεί και η μετοχή έκλεισε στα -9,63% και στα 0,1970 ευρώ με όγκο 211 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Διορθώνει και αυτή. Στα 0,72 ευρώ με απώλειες 7,69% και όγκο 65 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης