Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Μόλις «περάσει» ο νόμος θα εκδώσω απόφαση για την απομάκρυνση της Θάνου

Γεωργιάδης: Μόλις «περάσει» ο νόμος θα εκδώσω απόφαση για την απομάκρυνση της Θάνου
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε υποκρισία την τοποθέτηση της κα Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο
Αποφασισμένη για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι η κυβέρνηση.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την πρόθεση του να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι η Βασιλική Θάνου και ορισμένοι άλλοι εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις ανεξάρτητες Αρχές.
Ο ίδιος χαρακτήρισε υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.
Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κα Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση.
Ωστόσο, διευκρίνισε, η κα Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Άρειου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κα Θάνου ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση απομάκρυνσής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως αν η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης