Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +2,76% και τα 57,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +2,76% και τα 57,78 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +3,07% στα 52,66 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (8/8) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω πιέσεων κυρίως από την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +2,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,07% στα 52,66 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,39 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα ου ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 2,85 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν επίσης πτώση, και συγκεκριμένα κατά 4,44 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση μόλις στα 720 χιλ. βαρέλια, την ίδι στιγμή που τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,53 εκατ. βαρέλια.
Οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ αποτελούν επίσης έναν παράγοντα ο οποίος ασκεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών για άμεση συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν υποχωρήσει.
Σημειώνεται ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι χώρες με τις περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ μία κλιμάκωση των μεταξύ τους εντάσεων θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης