Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ράλι για χρυσό και ασήμι προβλέπει η Goldman Sachs λόγω εμπορικού πολέμου

tags :
Ράλι για χρυσό και ασήμι προβλέπει η Goldman Sachs λόγω εμπορικού πολέμου
Την εκτίμηση ότι η τιμή του χρυσού θα κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αναφέρει σε report της η Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι η τιμή του χρυσού -αλλά και των υπολοίπων βιομηχανικών μετάλλων-  θα κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις τωρινές τιμές (1.510 δολάρια ανά ουγγιά) αναφέρει σε report της η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs «οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων έχουν εξασθενήσει σημαντικά, με την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος να μειώνεται κατά 18% και του χαλκού κατά 4% από την τελευταία πρόταση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών.
Στη συνέχεια, η Goldman εκτιμά ότι με τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη να ελλοχεύουν η τιμή του χρυσού αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.
Ως αποτέλεσμα, η Goldman Sachs έχει αυξήσει τις προβλέψεις για την τιμή του χρυσού για τους επόμενους  τρεις, έξι, δώδεκα μήνες από  1.450 δολάρια/ουγγιά, 1.475 δολάρια/ουγγιά, 14.75 δολάρια/ουγγιά σε 1.575 δολάρια/ουγγιά, 1.600 δολάρια/ουγγιά και 1.600 δολάρια/ουγγιά αντίστοιχα.
Παράλληλα η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της και για το ασήμι για τους επόμενους  τρεις, έξι, δώδεκα μήνες  από 15,4 δολάρια/ουγγιά, 16 δολάρια/ουγγιά, 16 δολάρια/ουγγιά σε 17,6 δολάρια/ουγγιά, 18 δολάρια/ουγγιά και 18 δολάρια/ουγγιά αντίστοιχα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης