Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oversea Chinese Banking: Ισχυρός χρυσός για τους επόμενους 6 έως 12 μήνες - Πώς οι συνθήκες έχουν ευνοήσει το πολύτιμο μέταλλο

tags :
Oversea Chinese Banking: Ισχυρός χρυσός για τους επόμενους 6 έως 12 μήνες - Πώς οι συνθήκες έχουν ευνοήσει το πολύτιμο μέταλλο
Ισχυρός χρυσός για τους επόμενους 6 έως 12 μήνες
«Ο κόσμος αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση, από την οποία όμως ο χρυσός μπορεί να επωφεληθεί», δήλωσε ο δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος της Oversea-Chinese Banking Corporation.
Όπως φαίνεται, ο αριθμός των παγκόσμιων παραγόντων σημαίνει ότι η τιμή του χρυσού έχει οριστεί για να διατηρήσει τη δύναμή της τουλάχιστον για τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες.
Ο χρυσός άλλαζε τα χέρια στα 1,495 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι την Τετάρτη 7/8, έχοντας αυξηθεί σχεδόν τα 12 δολάρια την ημέρα.
Τα χαμηλά επιτόκια, η ισχύς του δολαρίου, η ένταση στον Περσικό Κόλπο, συνιστούν έναν ιδανικό συνδυασμό για τον χρυσό.
Image
Οι επενδυτές, όντας αβέβαιοι σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες παγκόσμιες οικονομικές τάσεις, είναι πιθανότερο να στραφούν σε χαμηλού κινδύνου αποφάσεις.
Εξάλλου οικονομολόγοι θεωρούν ότι ο τελευταίος γύρος αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα θα αποδειχθεί «ιδιαίτερα επιζήμιος» για την παγκόσμια οικονομία.
Ο χρυσός εξακολουθεί να αντέχει σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα λόγω της καθαρότητάς και επειδή αντισταθμίζει την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης