Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα έκλεψε 2 δισ. δολάρια μέσω κυβερνο-επιθέσεων

Η Βόρεια Κορέα έκλεψε 2 δισ. δολάρια μέσω κυβερνο-επιθέσεων
Η Βόρεια Κορέα έκλεψε 2 δισ. δολάρια με κυβερνο-επιθέσεις
Η Βόρεια Κορέα έχει κλέψει περί τα 2 δισ. δολάρια, μέσω κυβερνο-επιθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ -που διέρρευσε.
Σύμφωνα και με το Reuters, αλλά και πηγές του οργανισμού που μίλησαν στο BBC, επιβεβαίωσαν ότι ο ΟΗΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιο του 35 κυβερνο- επιθέσεις.
Παράλληλα οι ειδικοί ερευνούν δραστηριότητα cyber mining, δηλαδή τη χρήση πανίσχυρων υπολογιστών για την παραγωγή ψηφιακών νομισμάτων.
H αποκάλυψη έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η Βόρεια Κορέα επαναλαμβάνει τις πυραυλικές δοκιμές ως «απάντηση» στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.
Με δήλωση του ο Kim Jong Un επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμές συνιστούν «προειδοποίηση», αλλά η Ουάσιγκτον δεν φαίνεται προς το παρόν να ανησυχεί για τις κινήσεις της Πιονγκγιανγκ.
«Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκτόξευσης για σκοπούς επίδειξης, ο Kim Jong Un σημείωσε ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί μια αρμόζουσα προειδοποίηση προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», σύμφωνα με το KCNA.
Επρόκειτο για την τέταρτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Μια εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας είχε ήδη τονίσει σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από το KCNA ότι οι δοκιμές αποτελούσαν αντίδραση στα κοινά γυμνάσια που διεξάγουν οι αμερικανικές και οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης