Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥ: Ολοκληρώθηκε η πώληση των τριών θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής Τράπεζας

tags :
ΕΥ: Ολοκληρώθηκε η πώληση των τριών θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής Τράπεζας
Το ύψος της πώλησης των τριών θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής Τράπεζας, ΕΤΕ, ΑΕΔΑΚ και LFF, ανήλθε σε 73,5 εκατ. ευρώ
Η EY είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ της Ireon Investments Ltd. και της Λαϊκής Τράπεζας Δημόσια Εταιρεία Λτδ. για την πώληση των τριών ελληνικών θυγατρικών της δεύτερης, ονόματι Investment Bank of Greece S.A., CPB Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. και Laiki Factors & Forfaiters S.A. Το κλείσιμο της συναλλαγής πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, στα κεντρικά γραφεία της EY Κύπρου στη Λευκωσία.
Μία ομάδα άνω των 10 καταρτισμένων επαγγελματιών από την EY Ελλάδος και την EY Κύπρου ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο στη συναλλαγή, εκτελώντας με επιτυχία το έργο εκ μέρους της Λαϊκής Τράπεζας. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας στελεχών και από τις δύο πλευρές καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Η ομάδα της EY διεξήγαγε τη συναλλαγή με επαγγελματισμό, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία της σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της προετοιμασίας, της εκτέλεσης, και της διαχείρισης της διαδικασίας πώλησης.
Ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικού Συμβούλου & Υποστήριξης Συναλλαγών της ΕΥ Ελλάδος, και επικεφαλής του έργου, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλαμε στην ολοκλήρωση της πώλησης των εταιρειών Investment Bank of Greece, Laiki Factors & Forfaiters και CPB Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην Ireon Investments Ltd. (Motoroil Group). Είναι πολύ ενθαρρυντικό και σημαντικό ότι, σε μια συγκυρία κατά την οποία οι τράπεζες προσπαθούν να επανέλθουν σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, επενδύθηκαν χρήματα για τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού σχήματος, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του τραπεζικού μας συστήματος και ενίσχυσης των επιλογών χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων».
Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης, ο Στέλιος Δημητρίου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Κάθε νέα συμφωνία κρύβει ρίσκα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη, ειδικά όταν πρόκειται για ένα εγχείρημα τέτοιου μεγέθους. Η ομάδα των ειδικών μας, εργάστηκε με ζήλο τους τελευταίους μήνες για να διασφαλίσει τη σωστή δόμηση της συναλλαγής, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της, βεβαιώνοντας πως έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα και των δύο εμπλεκόμενων μερών».
Η ΕΥ Ελλάδος και η ΕΥ Κύπρου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τον Ειδικό Διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας, κ. Κλεόβουλο Αλεξάνδρου, για την πολύ εποικοδομητική και πολύτιμη συνεργασία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης