Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ωφελήσει και τις δύο χώρες - Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ωφελήσει και τις δύο χώρες - Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Λονδίνο προσβλέπει σε μία εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον
Στο γεγονός ότι μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ωφελήσει και τις δύο χώρες, αναφέρθηκε σήμερα (7/8) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος χθες (6/8) συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε ότι «εκτιμούμε τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό του προέδρου για τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο προσβλέπει σε συνεργασία με τους Αμερικανούς φίλους μας ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου η οποία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες, καθώς και σε συνεργασία για τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Raab συνοδεύεται από τη Βρετανίδα υπουργό Διεθνούς Εμπορίου, Liz Truss, η οποία αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο Robert Lighthizer και τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.
«Θέλουμε να προχωρήσουν γρήγορα οι επίσημες συνομιλίες», υπογράμμισε η κα Truss, αναφερόμενη στην εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σημειώνεται ότι χθες ο Βρετανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανάγκη του να υπάρξει μία «ομαλή μετάβαση» στις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2019.
«Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε καλοί Ευρωπαίοι γείτονες, εταίροι και φίλοι στο μέλλον, αλλά θέλουμε να αδράξουμε αυτές τις παγκόσμιες ευκαιρίες και θέλουμε να επεκτείνουμε τις ορίζοντες και να αυξήσουμε το επίπεδο φιλοδοξιών μας στον κόσμο», τόνισε ο κ. Raab.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης