Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω απώλειες στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο -0,33% και τις 20.516,56 μονάδες ο Nikkei

tags :
Περαιτέρω απώλειες στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο -0,33% και τις 20.516,56 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,19% στις 25.928 μονάδες
Συνεχίστηκε για μία ακόμη μέρα η πτώση στις αγορές της Ασίας, παρά την άνοδο που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμποικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως οτυ -0,33% στις 20.516,56 μονάδες, με τις μετοχές των Honda Motor και Japan Steel να υποχωρούν κατά -0,94% και -4,42% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Yahoo Japan ενισχύθηκε κατά +2,50%.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,41% στις 1.909,71 μονάδες, καθώς η μετοχή της LG Electronics υποχώρησε κατά -1%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,08% και τις 10.386,18 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,19% στις 25.928 μονάδες, καθώς οι μετοχές των China Life Insurance και Sands China υποχωρούν κατά -1,95% και -1,43% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της China Overseas Land & Investment ενισχύεται κατά +1,82%.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,32% και τις 2.768,68 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -0,25% και τις 8.837,11 μονάδες.
Χθες, οι αγορές της Wall Street σημείωσαν ανάκαμψη μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2019 η οποία καταγράφηκε τη δευτέρα, ενώ σημειώνεται ότι η πτώση στις αγορές της Ασίας ήταν περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι απέναντι στον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία ένας εμπορικός πόλέμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, την ίδια στιγμή που η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εμφανίζεται προβληματισμένη αναφορικά με την πορεία της εγχώριας οικονομίας.
Οι αξιωματούχοι της Bank of Japan ανέφεραν ότι «είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι» αναφορικά με την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία αρκετά μεγάλη πιθανότητα η οικονομία να υποχωρήσει σε ύφεση».
Παράλληλα, η BoJ τόνισε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με μέτριους ρυθμούς και η δυναμική επίτευξης του στόχου πληθωρισμού στο 2% διατηρήθηκε», ενώ διευκρίνησε ότι «αν και θα χρειαστεί χρόνος ώστε να επιτευθχεί ο στόχος σταθερότητας των τιμών, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί επίμονα η τρέχουσα νομισματική χαλάρωηση καθώς διατηρείται η δυναμική προς τον στόχο πληθωρισμού στο 2%».
«Τα δημοσιονομικά και τα νομισματικά βήματα πρέπει να ληφθούν γρήγορα, εάν οι κίνδυνοι από το εξωτερικό βλάψουν την οικονομία της χώρας», αναφέρουν οι αξιωματούχοι της BoJ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα παραμείνει σε ισχύ «έχοντας κατά νου τις παρενέργειες της νομισματικής χαλάρωσης».
«Εάν οι υπερπόντιες οικονομίες επιδεινωθούν περαιτέρω και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές της Ιαπωνίας, η Τράπεζα πρέπει να ανταποκριθεί γρήγορα ενώ ακολουθείται ένας συνδυασμός νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Bank of Japan.
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 58,91 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο -0,02% και τα 53,62 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 2019 υποχώρησε κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, στα 439,6 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο κατά τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities, Bart Melek, «δεν πρέπει να υποτιμούμε τον πιθανό αντίκτυπο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».
Παράλληλα, ο κ. Melek πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι σαν αγορά υπερεκτιμήσαμε την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου και ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε σε μία κατάσταση υπερπροσφοράς το 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης