Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 58,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 58,91 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο -0,02% και τα 53,62 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τετάρτη (7/8) το πετρέλαιο, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 58,91 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο -0,02% και τα 53,62 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 2019 υποχώρησε κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, στα 439,6 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο κατά τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities, Bart Melek, «δεν πρέπει να υποτιμούμε τον πιθανό αντίκτυπο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».
Παράλληλα, ο κ. Melek πρόσθεσε ότι «αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι σαν αγορά υπερεκτιμήσαμε την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου και ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε σε μία κατάσταση υπερπροσφοράς το 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης