Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν πρόκειται να αντιδράσουμε υπερβολικά στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

ΗΠΑ: Δεν πρόκειται να αντιδράσουμε υπερβολικά στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Β. Κορέας - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Η πλευρά της Ουάσιγκτον τόνισε ότι η πόρτα των συνομιλιών με τον Πιονγιάνγκ παραμένει ανοιχτή
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αντιδράσουν υπερβολικά απέναντι στις εκοξεύσεις πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα κατά τις τελευταίες ημέρες, διατύπωσε σήμερα (6/8) το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, τόνισε ότι «το κλειδί είναι να διατηρήσουμε την πόρτα της διπλωματίας ανοιχτής», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να αντιδράσουμε υπερβολικά στις εκτοξεύσεις πυραύλων, αλλά τις παρακολουθούμε προσεκτικά και είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις».
Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου έρχονται στον απόηχο της τέταρτης εκτόξευσης πυραύλων που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ μέσω σε διάστημα δώδεκα ημερών, εν μέσω διεξαγωγής των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με τον κ. Esper, οι πύραυλοι που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ήταν βαλλιστικοί μικρής εμβέλειας, ενώ τόνισε ότι θα συζητήσει για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια των επικείμενων συναντήσεων που θα έχει με τους ομολόγους του σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.
Νωρίτερα, η πλευρά της Πιονγάνγκ δήλωσε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ουάσιγκτον και Σεούλ παραβιάζουν τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τις δύο χώρες, ενώ προειδοποίησε ότι οι εχθρικές κινήσεις σε βάρος της «έχουν φτάσει στη γραμμή κινδύνου».
Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας πρόσθεσε ότι η χώρα παραμένει αφοσωμένη στη διπλωματία και ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος του έτους ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μετριάσουν την πολιτική των κυρώσεων και τις πολιτικές πιέσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ωστόσο, όπως ανέφερε το βορειοκορεατικό ΥΠΕΞ, «εάν η Ουάσιγκτον και η Σεούλ αγνοήσουν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας, θα πληρώσουν ακριβό τίμημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης