Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 50,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 50,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Γερμανία υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/8) στοιχεία της Markit, παρά το γεγονός ότι ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,8 μονάδες, έναντι 50,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης PMI ο οποίος αφορά τη Γερμανία υποχώρησε στις 49,5 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Ιούνιο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι υποδείκτες που αφορούν την απασχόληση και την αγοραστική δραστηριότητα του κλάδου κατέγραψαν σταθερή άνοδο, ενώ η επέκταση στον τομέα εμπορικών κτηρίων συνεχίστηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις στην Ευρωζώνης αύξησαν το εργατικό τους δυναμικό για έναν ακόμα μήνα, καθώς η εσωτερική ζήτηση εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης.
Όσον αφορά τη Γερμανία, οι τομείς των εμπορικών κτηρίων και των πολιτικών μηχανικών κατέγραψαν πτώση σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
«Οι νέες παραγγελίες του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη ήταν σε μεγάλο βαθμό στάσιμες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δεχόμενες πιέσεις από τη σημαντική μείωση στη Γερμανία», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «η μόνη ουσιαστικά θετική συνεισφορά προήλθε από τη δραστηριότητα στον τομέα εμπορικών κτηρίων».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πόση από την επιβράδυνση της Γερμανίας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύσει την επιστροφή από την πολύ ισχυρή έναρξη του έτους, και πόση οφείλεται στην ασθενέσθερη ζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης