Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Αποθαρρύνουμε προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ από οποιαδήποτε πλευρά

Μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Αποθαρρύνουμε προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ από οποιαδήποτε πλευρά
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Francis Fannon, σχολίασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ
Νέο μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυναν οι ΗΠΑ σχετικά με τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Υποστηρίζουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και αποθαρρύνουμε προκλητικές ενέργειες από οποιαδήποτε πλευρά», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους, των ΗΠΑ, Francis Fannon έπειτα από την συνάντηση που είχε το πρωί στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.
Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο Fannon έκαναν λόγο για στενή και στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα ενώ ο Έλληνας υπουργός ανήγγειλε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων στην κοινοπραξία Total - Exxonmobil -ΕΛΠΕ «για να δείξουμε, όπως τόνισε, τη βούλησή μας για στενή συνεργασία στο χώρο της ενέργειας αλλά και για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στη χώρα μας».
«Είναι η δεύτερη επίσκεψή μου στην Ελλάδα και αυτό υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των διμερών σχέσεων και τον αυξανόμενο ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος για την περιοχή», τόνισε ο Fannon ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει πολλά για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της μείγματος και την αύξηση της ενεργειακής της ασφάλειας.
«Συναντήθηκα, πρόσθεσε, με αρκετούς υπουργούς και με τον κ. Χατζηδάκη στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα.
Συνεχίζουμε να πιέζουμε για ανοιχτή, διαφανή και αποτελεσματική αγορά.
Οι αμερικανικές εταιρείες είναι εδώ και έχουν αυξανόμενη παρουσία στην περιοχή και στην Ελλάδα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν υπάρχει διαφάνεια οι αμερικανικές εταιρείες θα είναι στην κορυφή, έχουμε την καλύτερη τεχνολογία, τις καλύτερες επιδόσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας και τις καλύτερες επιδόσεις στην καινοτομία.
Πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στην περιβαλλοντική, ενεργειακή και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και την περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης