Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο επικίνδυνος κ. Trump

tags :
Ο επικίνδυνος κ. Trump
Ο Trump στοχοποίησε τους μετανάστες και προώθησε τη ρητορική του μίσους
Είναι ο Donald Trump ένας ηγέτης επικίνδυνος, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη;
Στον απόηχο των νέων ένοπλων επιθέσεων σε Τέξας και Οχάιο που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους 30 νεκρούς, μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τον ρόλο του Αμερικανού προέδρου.
«Όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να καταδικάσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη θεωρία της ανωτερότητας της λευκής φυλής.
Αυτές οι ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν.
Το μίσος δεν έχει θέση στην Αμερική.
Διαστρέφει το μυαλό, καταστρέφει την καρδιά και καταβροχθίζει την ψυχή», δήλωσε ο Trump στο διάγγελμά του.
Πρόκειται για μια δήλωση ακραίας υποκρισίας, καθώς είναι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος προωθεί καθημερινά το μίσος με τη στάση του και τη ρητορική του.
Είναι αυτός που έχει χαρακτηρίσει «εισβολείς» τους μετανάστες, είναι αυτός που υψώνει τείχη χαρακτηρίζοντας συλλήβδην τους μετανάστες από το Μεξικό «εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών», είναι αυτός που εξαπολύει ρατσιστικές, φυλετικές και σεξιστικές επιθέσεις ακόμη και σε μέλη του Κογκρέσου.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Trump έχει προχωρήσει σε απίστευτες δηλώσεις σε βάρος γυναικών - μελών του Κογκρέσου, οι οποίες δεν είναι λευκές, συμπεριφορά η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
O Αμερικανός πρόεδρος είναι αυτός που τροφοδότησε τη ρητορική του μίσους, όσο κανείς άλλος πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.
Είναι αυτός που έχει στοχοποιήσει τους ξένους, είναι αυτός που υπερασπίζεται με πάθος την κουλτούρα της οπλοκατοχής.
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το CNN,  οι ΗΠΑ δέχονται επίθεση εκ των έσω, με την ηγεσία της να δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει την απειλή.
Η πρόταση του Trump για έλεγχο του ιστορικού όσων αγοράζουν πυροβόλα όπλα, αποτελεί απλώς ένα ημίμετρο υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής για τις αιματηρές επιθέσεις.

Στο διάγγελμα της Δευτέρας ο Donald Trump ζήτησε την επιβολή θανατικής ποινής σε όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους, χωρίς φυσικά να αναζητήσει τη ρίζα του κακού που έχει οδηγήσει σε πάνω από 250 ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2019!
Μάλιστα, συνέδεσε τις επιθέσεις με την αναμόρφωση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν λευκοί, με τον μακελάρη του Ελ Πάσο να έχει ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα!
Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε την αγαπημένη του συνήθεια, που δεν είναι άλλη από την επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία κατηγόρησε ότι «συνέβαλαν πολύ, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις, στον θυμό και την οργή» στις ΗΠΑ.
 «Τα ΜΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις ζωές και την ασφάλεια στη χώρα μας.
Τα fake news συνέβαλαν πολύ στον θυμό και την οργή που αναπτύχθηκαν εδώ και πολλά χρόνια» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.
Κι όμως είναι ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις σε κάθε ευκαιρία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο στόχαστρο και δεν είναι λίγοι όσοι τον κατηγορούν ως «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης στο Ελ Πάσο.
Ενδεικτική της αναστάτωση που έχουν προκαλέσεις στις ΗΠΑ οι ρατσιστικές δηλώσεις του Trump, είναι η παρέμβαση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον, ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο να περιορίσει τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων.
«Οι βίαιες λέξεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες», ανέφεραν οι θρησκευτικοί ηγέτες του καθεδρικού ναού, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις νέες αιματηρές επιθέσεις και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης