Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Η αρνητική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει το ΧΑ, το οποίο συμπλήρωσε 5 πτωτικές συνεδριάσεις
Η πορεία των διεθνών αγορών αλλά και η απόφαση της Fitch να μην αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, επηρέασαν την πορεία της εγχώριας αγοράς, με το γενικό δείκτη να καταγράφει σημαντικές απώλειες.
Η πτώση του ΧΑ τον Αύγουστο είναι σημαντική και οι αναλυτές περιμένουν πως οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των μετοχών, αν και θα μπορούσε να εκδηλωθεί μία τεχνική αντίδραση, αν και η χθεσινή κίνηση της Wall Street δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το δεύτερο τρίμηνο με την Coca Cola και τον ΟΤΕ να δημοσιεύουν αύριο (7/8) πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ την ίδια μέρα το βράδυ θα ανακοινώσει ο MSCI την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.

Euroxx
Περιμένουμε η τάση από το εξωτερικό να δώσει τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση με τις εμπορικές ανησυχίες να βαθαίνουν.

Eurobank
Με την εντατικοποίηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αναμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει υπό πίεση σήμερα.

Beta
Η απόφαση της Fitch για την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με την αρνητική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές θα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά βραχυπρόθεσμα.
Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να είναι στο πλάνο για τη σημερινή συνεδρίαση.
Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στα εταιρικά αποτελέσματα με τη Frigoglass να δημοσιεύει αύριο και τον ΟΤΕ με την Coca Cola να ανακοινώνουν τα δικά τους αποτελέσματα την Πέμπτη.
Αύριο θα ανακοινώσει και ο MSCI την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης